Sötpotatissoppa med curry och lime

En symfoni av kryddor ger smak till den här sötpotatis soppan med kokosmjölk, curry, ingefära, chili, lime. Alla smaker sätter fart på smaklökarna och den ljuvligt krämiga soppan kan toppas med hackade cashenötter. En gyllengul vegetarisk soppa som får dig och dina gäster att njuta.


Ingredienser till 4 portioner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 sötpotatisar ca 200gr styck

1 msk riven ingefära

2 tsk curry

1 msk tomatpure

1 krm chiliflakes

5 dl vatten

1 msk Renee Voltärs grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk

1 msk färskpressad limejuice

olja till stekning

Så här gör du

Hacka löken och vitlöken skär sedan sötpotatisen i 2 x 2 cm stora bitar. Fräs grönsakerna i oljan i några minuter, tillsätt curryn. Lägg allt i en kastrull och tillsätt nu den rivna ingefäran, tomatpuren, vattnet, buljongen. Låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt kokosmjölken och koka ytterligare 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i den färskpressade limen. Toppa med rostade cashernötter.

Hoppas du och dina gäster njuter lika mycket som Wasstunas gäster.

Annette






Wasstuna YogaComment