Asiatisk äppelgryta

På Wasstuna vill vi ge alla sinnen en upplevelse där maten är en viktig del utav helheten. Allt vi serverar, lagar vi på Wasstuna. För att förstärka upplevelsen intas måltiderna i tystnad och du får uppleva maten med alla dina sinnen, smaken, färgerna, doften och känslan. Det ger dig möjligheten att njuta i fullständig närvaro.

Många av våra gäster frågar efter recepten och vi får ofta höra att vi borde skriva en egen kokbok, till dess kommer här en av Wasstunas favoriträtter, den Asiatiska äppelgrytan. Den är fantastisk att njuta av extra mycket nu under den kallare delen av året. Den skapar både värme och en djup hetta med ingredienser som ingefära, citron och sambal oelek. Några av ingefärans effekter är att den är full av antioxidanter, ökar blodflödet, är anti-inflammatorisk och hjälper till vid matsmältningen.

4 personer
1 gul lök
2 vitlök
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk renee voltärs grönsaksbuljong
2 äpplen
400 gr kokosmjölk
1,5 dl torra röda linser
400 gr krossade tomater
3 cm ingefära
1/3 pressad citron
1 tsk sambal oelek
200 gr färsk spenat
4 portioner ris

Fräs löken med vitlöken i oljan. Koka upp ca 1 liter vatten, stäng av värmen och lägg i linserna i det heta vattnet och låt ligga i ca 15 minuter. Koka långsamt upp kokosmjölken tillsammans med de krossade tomater. Riv i ingefäran, den pressade citronen, sambal oelek och grönsaksbuljongen. Hacka äppelbitarna i så stora bitar du önskar. Vi brukar hacka äpplena i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda sedan i lökblandningen, äppelbitarna och spenaten i grytan. Låt sjuda i 15 minuter. Avsluta med att hälla i linserna.

Koka upp ris.

Hoppas du njuter av grytan lika mycket som oss på Wasstuna och våra gäster.




Wasstuna YogaComment